Herstart van de DDWV activiteiten irt het COVID-19 virus

Let op: met ingang van 2 juni hoeven vliegers die komen met hun zelfstarters en tweede vliegers zich niet meer in te schrijven.Vanaf 20 juni zijn ook bezoekers weer welkom bijhet DDWV.    

DDWV

DDWV is vanaf 20 juni weer volgens de normale regels opengesteld. Echter onder een aantal voorwaarden.

Op het forum is het coronaprotolcol geplaatst en zijn alle documenten daarover beschikbaar. Voor het inschrijven voor een vliegdag is het noodzakelijk dat je deze documenten goed hebt gelezen.
Middels het inschrijven voor een vliegdag, ga je akkoord met deze documenten en verklaar je dat je de aanwijzingen die daarin staan zult opvolgen.

Inschrijven voor een DDWV vliegdag

Officieel is er geen maximum aan deelnemers per dag, maar we moeten wel kunnen garanderen dat iedereen 1.5 meter ruimte kan aanhouden ten opzichte van elkaar. (Op dit moment gaat we uit van maximaal 30 vliegers)

Bezoekers

Waar we na de herstart van de vliegactiviteiten vooral de nadruk hebben gelegd op het bieden van mogelijkheden voor onze vliegers, willen we met ingang van 20 juni het DDWV ook weer openstellen voor bezoekers. Als vlieger ben je verantwoordelijk voor jouw bezoek en willen we je vragen de corona regels met je bezoekers door te nemen. 

Ophangen/zichtbaar maken afspraken

Op alle voor de hand liggende plekken wordt informatie opgehangen m.b.t. de hygiëne- en overige regels.

Algemene Hygiëneregels:

  1. Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  2. Schud geen handen.
  3. Was goed en regelmatig je handen.
  4. Vermijd het aanraken van je gezicht.
  5. Desinfecteer materiaal dat je deelt met anderen voor en na gebruik.
  6. Nies en hoest in je elleboog
  7. Gebruik papieren zakdoekjes, gebruik ze eenmalig en gooi deze direct weg.
    Blijf thuis als je, of een huisgenoot, één of meer van de volgende (ook milde) symptomen hebt: verkoudheid, niezen, keelpijn, hoest, benauwdheid, verhoging of koorts of vastgestelde covid-19 

Het niet naleven van de protocollen

Hoewel we er vanuit gaan dat alle vliegers de protocollen netjes naleven, kan het natuurlijk gebeuren dat de aandacht wat verslapt en er mensen tóch binnen die 1.5m komen.
SPREEK ELKAAR HIEROP AAN!

We zijn gewend om elkaar aan te spreken als er iets is en laten we daar vooral niet voor weglopen. Mocht het negeren van de protocollen van een zodanige aard zijn dat men zich er na een aantal waarschuwingen nog niet aan houdt, dan sluit dit diegene uit voor deelname aan de vliegactiviteiten.

Myglide app

Voor de vliegers van het GeZC en voor de DDWV vliegers is de MyGlide app beschikbaar.

Deze video toont de mogelijkheden van deze MyGlide app.  Wij adviseren de DDWV vliegers om gebruik te maken van de MyGlide app. Let op de MyGlide app is geen vervanging voor de reserveertool maar helpt de vliegers om de eigen vluchten te registreren en terug te vinden.

 

 

Toegangshek Terlet

Met ingang van 2020 is er in de toegang naar de vliegstrips op Terlet een toegangshek geplaatst. Dit hek moet voorkomen dat bezoekers onbegeleid toegang kunnen krijgen tot die plekken die alleen voor vliegers zijn bedoeld. Voor vliegers is Terlet toegankelijk als je in het bezit bent van een dongel. Een dongel wordt op naam geregistreerd tevens wordt een borg gevraagd van 25 Euro per dongel. 

Als je bij het DDWV wilt komen vliegen en je bent nog niet in het bezit van een dongel dan kan je er een bestellen door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Mogelijkheden voor vliegen op Terlet voor leden van niet-Terletclubs

Zie bijgaande brief aan de clubs. Eén van deze mogelijkheden is de een "Dagdeelname".

Individuele vliegers die volledig lid zijn van een bij de KNVVL aangesloten zweefvliegclub, en geen belangstelling hebben voor een jaarabonnement, kunnen tot maximaal drie keer per jaar op doordeweekse dagen, met eigen kist of clubkist aansluiten bij DDWV.

Dagdeelnemers dienen zich eenmalig te registreren op ddwv.gezc.org, en zich in te schrijven voor een vliegdag. Betaling gebeurt vooraf via Ideal op deze website. Zie ook tarieven

 

Nieuwsbrief 

Bij de start van het vliegseizoen wil ik jullie attenderen op de nieuwsbrief met belangrijke nieuwe informatie. De nieuwsbrief kan je hier openen. De nieuwsbrief bevat belangrijke items over het luchtruim, over de gang van zaken op het vliegveld, over de aanpassing van de sleeptarieven van de SVS en over het gebruik van de My Glide app!!

 

P1040625 klein