Spelregels

Welkomsttekst

Bij midweekzweven starten we alleen op mooie thermische dagen. Of een vliegdag doorgaat, wordt bepaald door de interpretatie van weersvoorspellingen van jou, en van de overige piloten die zich aanmelden voor een dag.

Je inschatting van het zweefvliegweer maak je kenbaar middels je online aan- of afmelding voor een vliegdag. Uit de aanmeldingen volgt op de avond vóór een vliegdag of er wordt gevlogen. Je komt dus nooit voor niets naar het veld.

Het vliegbedrijf wordt gerund door een ervaren en betaalde startofficier en lierist, zodat jij je op die mooie dag volledig kunt richten op je vlucht.

 

Spelregels

Vandaag

Morgen  Overmorgen 

 

Informatie over de vakantiecursus is verplaatst naar onze reguliere website.

terlet 2013 - rijroute circuit

 

´s Ochtends staat de koffie klaar in Restaurant de Thermiekbel (Gebouw nr 1 in onderstaand schema). De startrichting en rijroutes naar het vliegveld worden door de DDWV-veldleider aangegeven op het bord aan de kopzijde van de Gelderse Werkplaats (gebouw nr 3 in het schema). Houdt je strikt aan deze rijroutes: 

Download rijroutes Terlet 

 

 

Briefing

Tijdens DDWV-dagen is er geen briefing in Restaurant de Thermiekbel, wel een veldbriefing bij aanvang van het vliegbedrijf. Heb je deze veldbriefing gemist, meld je dan bij de veldleider op het veld, en laat je even briefen.

Normaal begint het bedrijf, en dus de veldbriefing, rond 10:30 uur. Afhankelijk van het weer en in overleg met de veldleider kan eerder of later worden begonnen. Neem even contact op met de veldleider als je zeer vroeg wilt starten. De contactgegevens van de veldleider kun je vinden als je bent ingelogd.

 

Nieuwsbrief 

Ik wil jullie nog wijzen op de DDWV nieuwbrief . Hierin staan diverse wetenswaardigheden waaronder belangrijke informatie over de aanpassingen in het luchtruim op Terlet. De nieuwsbrief is te vinden op het Forum. 

Overige operationele zaken mbt Terlet vindt je hier

 

 

 

    SchemaGebouwen
 Grotere kaart weergeven

 

header image old

 

 

Ingelogde gebruikers kunnen zich aanmelden voor een vliegdag. Er gelden de volgende regels:

  • Vliegers kunnen op deze site vliegstrippen aanschaffen. Betaling gebeurt online middels Ideal. Strippen blijven na afloop van het seizoen geldig voor een volgend jaar.
  • De vlieger betaalt per dag, dus niet per start, richtlijn is maximaal drie lierstarts, maar over een enkele keer vier starts doen we niet moeilijk. Voor één of twee keer onderuitzakken hoeft dus niet extra te worden betaald. Je kunt een startrecht niet aan een andere vlieger overdragen: je naam moet op de lijst aanmeldingen staan om als gezagvoerder te mogen vliegen. De veldleider controleert de aanmeldingen op het Internet (per smartphone of op de PC in het clubhuis of in de Toren). Niet op de lijst, betekent niet vliegen.
  • Tot 21:00 uur voorafgaand aan een vliegdag heeft een vlieger de mogelijkheid om zonder kosten zijn aanmelding uit te schrijven. Bijvoorbeeld in geval de weersvoorspellingen tegenvallen. 
  • Om 21:00 uur voorafgaand aan een vliegdag wordt aan de hand van het aantal aangemelde vliegers bepaald of er wordt gevlogen, en of het een lier- of sleepbedrijf wordt; het "besluitmoment". 
  • Standaard wordt er een lierbedrijf opgestart met tien aangemelde vliegers of meer. Bij minder vliegers wordt gewerkt met een sleepbedrijf. In voorkomende gevallen kan het pilotenminimum voor een lierbedrijf worden bijgesteld. Het minimum aantal vliegers voor een sleepbedrijf is drie. Wordt het minimumaantal niet gehaald, dan ontvangen de ingeschreven vliegers automatisch hun strippen retour.Aanhangers

Annuleren en inschrijven ná het besluitmoment.

  • Tussen 21:00 uur voorafgaand aan de vliegdag tot 15:00 uur op de vliegdag zelf heeft een vlieger de mogelijkheid om te annuleren. Ook kun je in deze periode nog tegen een hoger tarief inschrijven voor de vliegdag. Bij annuleren na het besluitmoment worden ontvang je 4 van de voor die dag betaalde strippen ontvang retour.

Beëindigen deelname DDWV

  • Tot zes maanden na beëindiging lidmaatschap kan restitutie van resterend saldo worden verzocht via dit contactformulier. Restitutie gebeurt niet automatisch, maar alleen op verzoek. Na zes maanden wordt het account verwijderd en vervalt het resterend saldo.

Zelfstarters

Vliegers met een zelfstartend zweefvliegtuig die deelnemen aan de 'Regeling Zelfstarters' behoeven zich niet in te schrijven voor een vliegdag, tenzij ze gebruik willen maken van de lier- of sleepfaciliteiten. Voor meer details: Zie de 'Regeling Zelfstarters' onder 'Tarieven'.

 

 header image old